Τηγανιά με χοιρινό, λουκάνικα και μαύρη μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Αδειάζουμε τα λουκάνικα και το λάδι τους σε ένα τρυπητό και τα κρατάμε στην άκρη. Το λίπος που βγάζουν το πετάμε. Λαδώνω λίγο το κρέας και το αλατοπιπερώνω ελαφρά. Χωρίς να ρίξω άλλο λάδι το βάζω στην κατσαρόλα και το σοτάρω πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Θα πάρει αρκετή ώρα και δεν πρέπει να παρανακατεύετε το φαγητό στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινήσει τότε ρίχνουμε μέσα ξανά τα λουκάνικα, σβήνω με το ξύδι ξύνοντας τα κομματάκια που τυχόν έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα και θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα μας, προσθέτω το μέλι, τη μουστάρδα, τα κρεμμύδια και τη μπύρα, ανακατεύω και κλείνω με το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί. Αν θέλω, προσθέτω γεύση στο φαγητό με ένα κύβο έτοιμο ζωμό κοτόπουλο. Βράζω για μια ώρα σε μέτρια φωτιά (αν φτάνει μέχρι το 9 η κουζίνα μου βράζω στο 6,5 – 7). Συνοδεύω με πατάτες πουρέ ή με γιαούρτι και πίτες κομμένες στα 4 ή ακόμα και με τσιπς.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές
6 λουκάνικα (χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο) κομμένα σε μπουκιές
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
50 – 70 γρ. Ξύδι βαλσάμικο
50 – 100 γρ. Μέλι
αλάτι και πιπέρι

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο(προαιρετικά)
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
500γρ. Μαύρη μπύρα