Σουτζουκάκια Σμυρνέικα “ο γιάννης”

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τα σουτζουκακια σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το αλεύρι.
  2. Για τη σάλτσα:
    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.
Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει

 

  1. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  2. Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι ή πουρέ!

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό σουτζουκάκια σμυρνέικα «ο γιάννης»

Για την Σάλτσα

500 gr. ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

250 ml. κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

3-4 κόκκους μπαχάρι

2-3 μοσχοκάρφια

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Αλεύρι για το τηγάνισμα