Εκτέλεση:
- Βάζετε το συκώτι σε ένα μπολ με γάλα και το αφήνετε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Το βγάζετε, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτετε σε κάθε πλευρά την καπνιστή πάπρικα, πασπαλίζοντάς την ομοιόμορφα.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετείτε προσεκτικά μέσα τις φέτες του συκωτιού
- Γυρίζετε με λαβίδα (όχι με πιρούνι που θα τις τρυπήσει) τις φέτες του συκωτιού ανά 1 λεπτό στην αρχή και μετά το πρώτο γύρισμα χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέση προς χαμηλό .Το συκώτι για να είναι έτοιμο, δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 έως κατά μέγιστο 6 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρετε σε ξύλο κοπής. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να ηρεμήσει για 4-6 λεπτά πριν το κόψετε. ΠΡΟΣΟΧΗ:Αν κόψετε το συκώτι πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάπαυσης, θα φύγουν πολλά υγρά. Αν όμως το αφήσετε όπως λέμε, αυτά τα υγρά θα μείνουν μέσα στη κάθε μπουκιά, κάνοντάς την ζουμερή και γευστική
- Τέλος, κόβετε σε λεπτές φέτες , ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζετε μια γραμμή από φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
6 κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα (ή καυτερή ανάλογα με τα γούστα σας)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ λίτρο γάλα για το μαρινάρισμα
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο για το σερβίρισμα